Knivsta pastorat

S:ta Maria Alsike tillhör Knivsta Pastorat. Knivsta pastorat ligger i Uppsala län. Kyrkan har funnits i denna bygd i 1000 år. I kyrkan har man firat gudstjänst och denna har varit med och format samhället genom att bland annat bygga kyrkor, skola, sjukvård och äldrevård. 

Knivsta pastorat byggde S:ta Maria Alsike som blev ett nytt centrum i nya Alsike. Genom S:ta Maria har man bidragit till att skapa det goda samhället genom olika verksamheter, såsom tex förskola och gruppboende. 

Här firas mässa i S:ta Maria Kapell varje fredag klockan 07.45. Ungefär en gång i månaden firas familjegudstjänst. Även soppluncher för daglediga, STORA & små verksamhet för barn och föräldrar samt samtals/föredragskvällar erbjuds också i S:ta Maria Alsike.

ljus kyrka

Kyrkan är för alla åldrar

Inom Knivsta pastorat var bland annat S:ta Maria ingår så finns det något för alla åldrar. Det finns bland annat öppen förskola för de minsta, ungdomsgrupper och senioraktiviteter. 

Oavsett om du är ung eller gammal, troende eller icketroende så kan kyrkan vara en plats för gemenskap och glädje. Kyrkan ordnar mycket aktiviteter som vanligtvis är kostnadsfria och alla är välkomna att delta.